Android RSS čitač sa personalnim asistentom

google play badge

Uvod

Ovo je verovatno nešto prilično drugačije u odnosu na ono što ste imali prilike da vidite kada je o RSS čitačima reč. Ideja koja je pretočena u aplikaciju, pojavila se još pre nekoliko godina. Desktop rešenje nije baš bilo ono što sam očekivao obzirom na ograničene mogućnosti interfejsa. U uputstvu za upotrebu aplikacije, nabrajaju se i opisuju uglavnom sve funkcije, ovde će biti spomenute samo neke. Možda Vam izgleda kao ludost, međutim onda kada izađete iz „okova“ da nešto morate, da treba da funkcioniše na precizno utvrđenoj osnovi (jer su svi do tada tako radili) oslobađate se konformizma. Tada se usudite da postavljate pitanja, da pređete granicu, tada ste slobodni.


Interesovanje Scenario

Personalni asistentNe znam koliko je funkcija govora korišćena generalno u aplikacijama, meni je bila zanimljiva. Takođe sam mislio da će i korisnicima biti. Trenutno personalni asistent „govori četiri jezika“. Izgovara neka obaveštenja u smislu notifikacije i čita naslove rezultata pretrage koji dolaze od Engine-a. Ako niste u mogućnosti da se fokusirate na ekran, radite nešto, jednostavno pustite asistenta i Vi znate u kojoj je fazi aplikacija, kada je bio update itd. Takođe nakon što primite informaciju da je Engine uspešno odradio svoj deo posla, pustićete asistenta da čita naslove tekstova koji su birani prema Vašim ključnim rečima i adresama koje ste navodili. Sve to recimo dok šetate sa slušalicama u ušima.


Jednostavan čitač


Da nije sve uzbudljivo i drugačije od onoga što ste navikli pobrinuo se jednostavan čitač. Ukoliko Vam se ne dopadne koncept na kome je zasnovana ova aplikacija, možete da islključite Engine i koristite funkciju jednostavnog čitanja RSS fidova. Iz liste za podršku povlačite kombinaciju adresa ili možda samo jednu adresu sa koje će aplikacija čitati.


Novi članci


Ovo je lista članaka koji su novi u odnosu na prethodnu posetu sajtovima. Vreme između poseta Vi podešavate. Oni neće „nestati“ sa liste zato što ste ih Vi pogledali, već zato što za Engine više nisu novi.Ostalo


Aplikaciju priručno možete da koristite kao pretraživač. Naravno za puni doživljaj tu je funkcija menija – Otvori u podrazumevanom pretraživaču, mada pretraživač aplikacije omogućava korektan
doživljaj ( možete recimo, gledati video). Da bi doživljaj bio bolji, treba prihvatati update koji stiže za webview.